Wat hebben we tot nu toe?

Het afgelopen anderhalf jaar is voor Citysteps in sneltrein vaart voorbijgevlogen en tijdens deze rit hebben we zeker niet stil gezeten. Het begon allemaal met de droom van het ontwikkelen van het eerste deelstep concept van Nederland. Vanaf dag een was het echter duidelijk; dit wordt niet makkelijk.

Na veel onderzoek te hebben gedaan in deze markt kwamen we uiteindelijk uit bij onze huidige leverancier, die als een van de weinigen een RDW goedgekeurd voertuig in deze branche had. Na enkele tests wisten we het dan ook zeker: deze step gaat het Nederlandse straatbeeld veroveren en dan wel alleen als e-step van Citysteps. Dus na goed contact met de leverancier hebben we hierover een exclusiviteitscontract opgesteld. Met dit contract zijn we de enige aanbieder van de elektrische step in de deelmobiliteit in Nederland.

Met deze step hebben we vervolgens onze eerste succesvolle pilot in de gemeente Tilburg gedraaid, waarna de rollercoaster begon. Tijdens deze pilot kwamen we namelijk landelijk in het nieuws terecht. Denk hierbij aan Editie NL, het AD, het NOS maar ook de Sprout Top 25 pikte het op. Mede hierdoor kwamen we onder de aandacht van Gemeente Waalwijk en werden we uitgenodigd voor een pitch wedstrijd, die we wisten te winnen.

Samen met de Gemeente Waalwijk, waar we als eerste stad volledig uitgerold zijn, zijn we gaan zoeken naar het totaalpakket wat deelmobiliteit volgens ons zou moeten bieden: namelijk een gestructureerde en duurzame manier van mobiliteit. Dit doen wij door middel van onze dockingsystemen: speciale laadstations waarvandaan je onze steps kunt huren. Deze stations staan verspreid over de stad op de drukste mobiliteitsknelpunten, zodat je altijd een laadstation in de buurt hebt. Vanuit deze dockingsystemen begin je je rit, maar beëindig je dus ook je rit. Dus nooit meer rondzwervende voertuigen! Naast het beperken van de overlast laden de Citysteps ook nog eens automatisch op in de stations. Dit scheelt logistiek enorm op het gebied van opladen en reorganiseren. Voor het project in Waalwijk ontvingen we een Gemeentelijke bijdrage van €200.000,- . Hierdoor hebben we het project opgestart en bedienen we nu de stad optimaal.

Tijdens de voorbereiding van het project van Waalwijk zaten wij echter niet stil. We zijn ook in Roermond een betaalde pilot gestart. Tijdens deze pilot hebben wij het centrum van Roermond verbonden met de Designer Outlet, parkeerplaatsen en natuurgebieden buiten de stad. Momenteel zijn wij met de provincie Limburg en de Gemeente Roermond in gesprek om dit verder op te pakken en dit deze zomer op grotere schaal weg te zetten. 

media

Vragen over Citysteps?

Neem contact met ons op:

Download de app

Volg Citysteps

© 2021 - Citysteps B.V.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram